Ajankohtaista

15.8.2017
Naisille suunnatulle Goddess -matkalle lähdetään rentoutumaan ja nauttimaan Thaimaan auringosta
» LUE LISÄÄ
19.7.2017
Golfarien uusi suosikkikohde viikonloppumatkoille - Koe ihastuttava Slovenia
» LUE LISÄÄ
20.6.2017
Lumoava Argentiina - Kulttuuria, Ruokaa, Viiniä, Tangoa, Golfia ja paljon muuta..
» LUE LISÄÄ
7.6.2017
Eksoottinen uutuus matkatarjontaan - koe ainutlaatuinen Japani
» LUE LISÄÄ
Eksoottinen uutuus matkatarjontaan - koe ainutlaatuinen Japani

Golfresepti ihastui Japaniin golfkohteena tutustumismatkan tuloksena. Ikinä ennen emme ole kokeneet vastaavaa ystävällisyyttä, korkealuokkaista asiakaspalvelua, herkullista ruokaa ja henkeäsalpaavia maisemia. Japanissa golfkentät ovat vuoden ympäri timanttisessa kunnossa ja ovat luonteeltaan maailman tasollakin ainutlaatuisia ja laadukkaita.

Matkallamme tutustuimme Tokioon sekä sen lähistöllä sijaitseviin golfkenttiin. Tokio on Japanin pääkaupunki, ja samalla myös maan suurin kaupunki. Tokio sijaitsee Japanin pääsaarella Honshulla, Tyynen meren ja Tokionlahden rannalla. Suur-Tokio maailman suurin yhtenäinen metropolialue joka toimii Japanin politiikan, talouden ja kulttuurin keskuksena.

Tokiossa on yksi maailman monipuolisimmista ruokakulttuureista ja yksi maailman tärkeimmistä ruokakeskuksista: kaupungissa on noin 160 000 ravintolaa joka on kuusi kertaa enemmän kuin New Yorkissa. Kaupungista löytyykin kaikkea korkealaatuisista paikallisista keittiöistä pikanuudeleihin ja yleellisestä ranskalaisesta ruuasta hampurilaisiin.

Japanilaisen ruuan perusaineita ovat merenelävät, joita paikalliset valmistavat kymmenissä eri muodoissa kuitenkin raaka-aineen ominaista makua ja tekstuuria kunnioittaen. Matkalla nautittiin myös mielettömiä liha-illallisia, joilla tarjoiltiin Matsuka-härkää selä Kobe-lihaa.


Golfin suosio on Japanissa huimassa kasvussa, golfkenttiä on Japanissa yli 2000 ja harrastajia noin seitsemän miljoonaa. Kaikilla pelaamillamme golfkentillä yhteistä oli niiden täysin virheetön kunto ja hoitotason tinkimättömyys. Yrityksistä huolimatta emme onnistuneet kentiltä löytämään puiden juurilta tai vesiesteiden reunoilta ainuttakaan rikkaruohoa tai ylipitkää heinää. Osalla kentillä griinit viimeistellään kynsisaksilla ja pinseteillä.


Tutustumismatkan ensimmäisellä etapilla suunnattiin Tokion eteläpuolella sijaitsevaan Mien alueeseen jossa sijaitsee peräti 73 golfkenttää. Ensimmäinen kierros pelattiin Ise Country Clubilla, joka lukeutuu maan 20 parhaan golfkentän joukkoon. Kentässä on piirteitä amerikkalaisesta golfarkkitehtuurista, jossa ominaista on erottaa väylät selvästi toisistaan maaston muotoja hyväksikäyttäen. Isen kaltaisella kentällä pelaaminen on täydellinen nautinto, kumpuileva maasto, vaihteleva reititys ja täysin virheetön kunto luovat kentästä hienon golfkokemuksen. Nämä piirteet ovat ominaisia monille muillekkin pelaamillemme kentille.

Ryhmän selkeäksi suosikiksi nousi Etelä-Mien Nemu Golf Club. Meren rannalla sijaitseva kenttä häikäisi maisemillaan lähes joka reiällä ja osoittautui pelatessa haastavaksi, mutta reiluksi.

Kaikilla pelaamillamme kentillä golfpäivät etenevät käytännössä samoilla askelmerkeillä. Pelaajien saapuessa golfkentälle on klubin henkilökunta hakenut mailat autosta jo ennen kuin pelaajat ovat ehtineet autonsa ovia avamaan. Mailat katoavat samantien joko klubialueella kulkevalle, lentokentiltä tutuille kuljetushihnoille tai tätäkin eksoottisempaan laulavaan mailojen kuljetusjunaan. Laitteet kuljettavat mailat caddie-pisteelle jossa ne siirtyvät golfauton kyytiin. Pelaajat puolestaan ohjataan vastaanottotiskille, jossa jokainen pelaaja saa kirjautuessaan numeroidun avaimen. Avain toimii päivän aikana pukukaapin lisäksi maksuvälineenä, joten rahaa tai luottokorttia ei ennen kuin klubilta lähtiessä tarvita. Golfklubeilta löytyy hienosti rakennettuja rangeja, mutta niiden käyttäminen lämmittelyyn ennen kierrosta ei tuntunut kuuluvan paikallisiin tapoihin. Vaihtoehdoksi jää itse ottaa bägistä muutama maila ennen sen kuljetukseen ottoa ja mennä itse rangelle ennen kierrosta. Harjoitusvihreiötä löytyy klubin vierestä jossa muutaman putin ehtii ennen kierrosta ottaa.

Yhdeksän reiän jälkeen on aina pakollinen 45 minuutin lounastauko. Vaikka tauko voi välillä tuntua turhauttavalta, on kierroksen hintaan sisältyvä ruoka aina maittavaa. Taukotupa ja kioski löytyy myös molemmilta yseiltä. Kierroksen jälkeen pelaajia pyydetään tarkistamaan ja kuittaamaan omat mailansa ennen kuin ne taas katoavat klubitalon logistiikkaketjun syövereihin. Lähtiessä omat mailat löytyvät taas auton takakontista.

Kierroksen jälkipelit vietetään yleensä klubitalon terassin sijaan pukuhuoneiden yhteydessä olevissa kylpylöissä. Kierroksen jälkeen normaalisti nautittavat oluet jäivät meiltä yleensä väliin, jälkipelit hoidettiin klubitalon sisä- tai ulkoaltaassa vuoristomaisemia katsellen tai klubitalon bonsai-puutarhaa ihaillen. Hinnat golfklubeilla ovat suomeen verrattuna hyvin kohtuullisia.

 

Japanille tyypilliseen tapaan Mien prefektuuri tarjoaa golfin lisäksi niin paljon nähtävää ja koettavaa kuin vain aikaa riittää. Esimerkiksi Nabano no Saton puutarha kirsikkapuineen ja miljoonien led-valojen valoesityksineen ja Wasabi-tilalla vierailu olivat upeita mieleenpainuvia kokemuksia. Näillä vieraillaan myös golfreseptin ryhmämatkalla.

Japanilla on paljon tarjottavaa sekä golf- että kulttuuri- ja ruokamatkailun ja suosittelemme sitä jokaisella golfarille. Tarjoamme syksylle mahdollisuuden päästä tutustumaan Japaniin matkanjohtajan ja paikallisen oppaan johdolla. Lue lisää syksyn Japanin ryhmämatkasta tästä:http://golfresepti.fi/matkat/?p=matka&tarjous=3392


 
Golfresepti Travel
Laivurinkatu 41
00150 Helsinki

Toimisto 010 581 6777
info@golfresepti.fi
Rekisteriseloste
Golfresepti - ainutlaatuisia golfelämyksiä ja tapahtumia vuodesta 1991