<-- Custom marketing script -->

Arabikevään jälkeen Marokko kiinnostaa jälleen golfmatkaajia

Marokko oli pitkään suosittu golfkohde, mutta Arabikevät muutti tilanteen. Nyt Marokkoon pääsee taas.

 

MAROKKO SELVISI vähällä Arabikeväästä. Maassa järjestettiin jonkin verran mielenosoituksia, ja niiden seurauksena maan hallitus siirsi valtaa kuninkaalta parlamentille. Kansa tyytyi muutoksiin, jotka sinetöitiin kansanäänestyksellä.

Vuodenvaihteessa 2010-11 vallinnut Arabikevät vaikutti kuitenkin negatiivisesti maan matkailuun, sillä Pohjois-Afrikkaan suuntautuneiden matkojen kysyntä romahti. Viime aikoina määrä on lähtenyt kasvuun ja keväällä Suomesta pääsee jälleen suoralla lennolla Marokkoon.

Moni suomalainen golfmatkatoimisto on ottanut Marokon uudestaan valikoimaansa. Keväällä Marokkoon järjestävät golfmatkoja Suomesta ainakin Golfresepti, Ongolf ja Golfpassi.

SUOSITTU GOLFKOHDE Marokossa on Marrakech, joka on miljoonan asukkaan yliopistokaupunki sisämaassa, Atlas-vuorten juurella. Useassa Pohjois-Afrikan maassa kulkevan vuoriston korkein huippu, Jbel Toubkal, sijaitsee 80 kilometriä kaupungista etelään.

Marrakechissa pelataan golfia noin kymmenellä kentällä, joista moni sijaitsee lomaresortien vartioitujen aitojen sisäpuolella.

Vaikka resortit tarjoavat golfin lisäksi myös muuta ajanvietettä ja niistä löytyy useita ravintoloita, koko lomaa ei kuitenkaan kannata viettää muurien sisäpuolella. Marrakechissa kannattaa käydä tutustumassa paikalliseen elämänmenoon.

Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Marokko on yhteiskunnallisesti vakaa ja ulkomaalaiselle vierailijalle suhteellisen turvallinen maa. Liikenne on suurin riskitekijä, ja kaupungilla liikkuessaan turistin kannattaa käyttää ”matkailijan järkeä” eikä eksyä esimerkiksi pimeille kujille tai lähelle mahdollista mielenosoitusta.

AINAKIN YHTENÄ päivänä kannattaa ottaa suunta kohti Marrakechin vanhaakaupunkia

ja käydä Djemaa el-Fnaan eli Sadunkertojien aukiolla ja sitä ympäröivällä basaarialuella. Siellä pääsee tutustumaan arabikulttuurin ihmeisiin, kuten käärmeenlumoojiin, akrobaatteihin ja ennustajiin.

Ilmaston puolesta Marrakech sopii erittäin hyvin suomalaiseen makuun, sillä golfia pystyy pelaamaan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä myös talvella.

Tags: