Golfreseptin matkanjohtaja Teemu Reijosen kokemuksia Kataloniasta

Pohjois-Espanjassa sijaitsevasta Kataloniasta löytyy noin puolisensataa golfkenttää joista matkanjohtajamme Teemu kävi tutustumassa Afterwork Weenkend-matkalla pelattaviin kenttiin Barcelonan tuntumassa. Lue Teemun terveiset kenttäkierroksilta.

 

¡Hola!

Onnellisten yhteensattumien myötä myös oma lomamatkani suuntautui menneellä kesäkuulla Kataloniaan ja pääsin näin tutustumaan jo etukäteen lokakuisen Afterwork Weekend Barcelona-matkan upeisiin kenttin. Tässä niistä vähän tarkempaa tietoa;

Real Club de Golf El Prat Barcelonan kupeessa Terrassan ja Sabadellin välissä on varmasti yksi Katalonian upeimpia golfkeskuksia ellei upein. Kentällä on järjestetty lukuisia suuria kilpailuja vuosien varrella. El Prat on järjestänyt mm. Open de Españan kymmenen kertaa. 45-reikäisen kentän fasiliteetit ovat huippukunnossa. Komean klubitalon vieressä olevat harjoitusalueet tarjoavat puitteet lyöntien laittamiseen tikkiin ennen kierrosta. Meitä kentän puolesta houstanneelle Marcellolle (kuvassa vasemmalla) tämä näytti toimivan tällä kertaa paremmin kuin Josuelle Vallromanesista(keskellä) ja minulle (oikealla).

Blue Course-kentän etuysi tunnetaan nimellä piscina (uima-allas) ja se kulkee aukeampana tietysti klubin uima-altaan lähistöllä. Takaysi on myös nimetty maastonsa mukaan; Bosque l. Metsä. Takaysilla meno vaihtuu hieman puistomaisemmaksi.

El Pratin kentät ovat Greg Normanin kynästä, mieshän tunnetaan yleisesti lempinimellä The Great White Shark, muistelisin poikien puhuneen hänestä kuitenkin nimellä ladrón (roisto) saapuessamme ylläolevalle par-3-väylälle 15, jota ei kannata muuten jättää lyhyeksi. Bunkkerissa löytyy.

Aivan viehättävän hotellimme Can Galvanyn kupeessa Vallromanesin kylässä sijaitseva Club de Golf Vallromanes tulee tervehtimään meitä nelisensataa vuotta vanhan klubirakennuksensa mukaisella arvokkuudella. Jo vuonna 1971 rakennettu Hawtreen suunnittelema kenttä tarjoaa mukavasti vaihtelua ja maisemat ovat sykähdyttäviä koko kierroksen ajan. Ainakin allekirjoittaneen avaus väylällä 8 meni täysin pipariksi, kun Josue näytti boxissa viereisen metsikön takana näkyvää aidattua tarhausta, jossa majailee jonkinlaisessa yksityisessä suojakodissa suuria kissapetoja leijonista tiikereihin. Näistä voi hyvällä tuurilla nähdä vilauksen teeboxissa. Nykymoottoreilla F1-autojen ujelluskaan ei häiritse läheiseltä Circuit de Barcelona-Catalunyalta keskittymistä nautinnolliseen kierrokseen viihtyisällä kentällä.

Kenttä tarjoaa fiksulla pelillä mahdollisuuden tuloksellisesti mairittelevaan kierrokseen. Kenttä on klubitiiltä noin 5800 metriä ja useimmilla väylillä on hyvin tilaa ja pallot löytyvät helposti.
Viimeisellä väylällä ne löytävät helposti myös viheriön viereiseen vesiesteeseen, eli tarkkana myös väylä 18.

Klubilta löytyy useampikin viehättävä terassi kierroksen perkaamiseen jälkikäteen 19. rei´ällä.   

Club de Golf Llavaneras

Matarón kupeessa sijaitseva niinikään Hawtreen tiimin suunnittelema Llavaneras on profiililtaan hieman”cortito” eli selkeästi lyhyempi, mutta vaatii vastaavasti sitäkin enemmän tarkkuutta. Löytyy sieltä yli 500 mtrin par-femmojakin, ei sillä. Väylät kulkevat hienosti kerroksittain C-32 moottoritien vieressä rinteillä ja useimmilta väyliltä avautuvat upeat vistat Costa Bravalle ja Välimerelle.

Kenttä oli aivan huippukuntoinen ja palvelu klubilla aivan uskottamattoman ystävällistä Veronikan toimesta. Nautinnollisen leppoisa kierros upeissa maisemissa kaiken kaikkiaan.

Näistä kolmesta hienosta kentästä koostuu siis Afterwork Barcelona Weekend 11.-14.10.2018
Barcelonasta tiedän valtavasti, siellä on tullut rampattua varmaan lähemmäksi parikymmentä kertaa, weekendeistä tietoni on lasten myötä ehkä hieman rapistunut, mutta eiköhän välimeren ilmasto verrytä vanhankin?

Menkääs varailemaan siitä,

Nähdään kentällä!

Saludos,  Teemu