Millainen on Kreeta golfkohteena? – Golfreseptin matkailija kertoo

Kreikan saaristossa sijaitseva Kreeta lumoaa yhä useamman golfarin joka kohteessa on vieraillut. Lue alta mitä mieltä kohteesta on majoitus&golf-voucherin voittanut ja käyttänyt Mikko?

 

Kultaranta Golf 2.8.2018 Gogolfin Destinations Tour kilpailu. Hauskaa kuten aina ja joka väylällä erilaisia kisoja matkoista ja muista palkinnoista.

Väylällä en muista mikä, Crete Golf Clubin manageri Nikolas Sotiropoulos kertoi muutamalla sanalla Crete Golf Clubista ja tarjosi Rakia. Tästä innostuneena löin palloni, kuten tavoite oli, 22cm päähän bunkkerin reunasta, ja tämä riitti kisassa matkalahjakortin voittoon. Matkaan sisältyi kahden hengen huone 4 yötä aamiaisella ja 3 green feetä. Kiitos Gogolf!

Crete Mikon artikkeli golf-2019-02-26-16-18-53 3

Mietin pitkään missä kohtaa käyttäisin matkan, katselin lentoja sillon tällön ja huomasin että talvikautena ei ole helppo lentää kreetalle (Heraklioniin). Lisäksi hotelli ei ole aina auki, esim tammikuussa ei ollut. Kun tulin niin hotelli oli ilmeisesti vasta toista päivää auki. Ja kokonaisuudessaan vasta toista vuotta.

Crete Mikon artikkeli-2019-02-26-16-18-52 6
Crete Mikon tarina 2019-02-26-16-18-52 3

Otin lennot helmikuun 22.-26. perjantaista tiistaihin ja sain tosi hyvän hinnan, 260€. Lufthansa/Aegean ja juomatarjoilu toimii sekä bägi menee perus matkatavarana. (23kg maksimista itselläni jäi vielä 10kg köyttämättä!) Talviajan lennoissa on se huono puoli, että jouduin ottamaan 2n pysäkin taktiikan sekä mennessä että tullessa. Toisaalta, pysäkit toimivat omalla osaltani tosi hyvin. Hki-Munchen-Ateena-Heraklion 5:55-14:05. Paluu ehkä tunnin pidempi ja Frankfurtin kautta. Muuten sama. Maalis- huhtikuussa taitaa lennot olla huomattavasti helpommat järjestää ja suoriakin lentoja on saatavilla.

Varasin Veronican kanssa itselleni lentokenttäkuljetukset taksilla etukäteen niin ei tarvinnut säätää bussien kanssa. Taksikuski Dimitriosin mukaan kentältä olisi pitänyt ottaa taksi Heraklioniin (15€), sieltä bussi Hersonissosiin (5€) ja toinen taksi klubille (15€), joten 40€ taksi oli lopulta hyvä valinta. Heraklionin kentältä taksilla menee hiukan alle 30 minuuttia.

Crete Mikon artikkeli golf-2019-02-26-16-18-50
Crete Mikon artikkeli golf-2019-02-26-16-18-51 2

Saavuin hotellille perjantaina klo 15 ja sain mukavan vastaanoton ja huone oli valmiina. Ja mikä huone! Kaikki viimeisen päälle ja pullo rakia pöydällä. Noin 40 neliöisestä sviitistä löytyi mm 2 metriä leveä sänky, telkkari, iso parveke, sohva, paljon kaappitilaa, minibaari, kylpyamme ja erillinen suihku. Lisäksi cupsolo kahvinkeittimellä sai keiteltyä pikku kaffet välillä.

Lähdin aika äkkiä treenialueelle ja rangelle. Perus hyvä range kahteen suuntaan ja muutama harjoitusviheriö. Myös swing analysis studio löytyy. Sain ekana iltana caddiemasterilta buggyn lainaan  treenialueelle niin oli helppo käydä tutkimassa paikkoja. Ajelin myös etuysin läpi ja sain vähän ideaa kentästä. Buggy päiväksi on normaalisti 30€. Viimeisenä päivänä tapasin myös ruotsalaisen Henrikin, joka toimii klubin Prona. Henrik on myös tulossa ensi kuussa GoExpo messuille Helsinkiin edustamaan Crete Golf Clubia.

Crete Mikon artikkeli golf-2019-02-26-16-22-10

Säät ovat talviaikaan kohtuullisen oikukkaita, mutta omalta osaltani kävi hyvä tuuri, sillä lauantai ja sunnuntai olivat hienoja puolipilvisiä päiviä ja lämpötila oli 15 asteen molemmin puolin. Tuuli tekee kentästä hyvin haastavan, ja eka kierros menikin sen takia vähän hakiessa. Toisella kierroksella tuulettomissa olosuhteissa kenttä oli jopa kohtuullisen helppo. Mäkiä on paljon ja kävellessä kyllä alkaa jalka painaa välillä. Avauksiin käytin lähinnä puukolmosta sillä rankkuja tulee likimain aina jos pallo ei pysy pelialueella.

Maanantaina oli luvattu sadetta koko päiväksi mutta ehdin aamulla kuitenkin kiertää ysin kohtuu kelissä. 10 väylälle lähdettiin Itävaltalaisen Michaelin kanssa ja ehdittiin griinille asti kunnes ukkonen tuli liian lähelle. Palattiin sitten juoksujalkaa klubille ja kyllähän siinä ehti aika hyvin kastua.

Kentän kohokohdat ovat ehdottomasti väylät 6 ja 11. Väylä 6 on ns. signature hole, jossa lyödään ison rotkon yli griinille. Pituutta noin 160 metriä keltaisilta. Ei ole helppo väylä missään nimessä! Väylä 11 avataan hiukan alamäkeen ja pitkälle lyövät voivat hätyytellä griiniä. Griinin takana näkyvät lumihuippuiset vuoret tekevät tästä aivan mahtavan väylän lähestyä.

Muutamilla muillakin väylillä on mahdollisuuksia lyödä avaus lähelle griiniä, mm. 2 riippuen tuulesta, 18 ja 13. Toki tällä kentällä likimain kaikki riippuu tuulesta. Myös liput kaatuvat välillä muutamalla väylällä tuulen ollessa kovaa. Kentän kunto oli vuodenaikaan nähden mielestäni hyvä. Etenkin griinit olivat loistavat. Väylät paranevat kesää kohti varmasti reippaasti ja kun kenttähenkilökunta aloittaa kokonaisuudessaan töissä, niin myös inhottavat keltaista kukkaa kasvavat ”raffit” saadaan pois. Liian hyviä lyöntejä katosi näille likimain väylän vieressä kasvaville alueille.

Crete Mikon artikkeli Golf-2019-02-26-16-18-52

Jos keli ei ole kohdallaan, niin hotellilta löytyy punttisali modernein vehkein, allas (joka ei vielä ollut auki) ja iso ravintola josta löytyy tv ja luettavaa. Telkkarista henkilökunta laittoi Youtuben kautta golffia näkymään, mikä loi kivaa golftunnelmaa. Ravintolasta sai laidasta laitaan sapuskaa 10€-20€ hintaan ja erinomaista oli joka ilta! Listalla ei ollu Moussakaa, mutta senkin sai tilattua ja oli muuten ylivoimaisesti parasta mitä olen saanut!

Aamupala on myös aivan mieletön ja sillä jaksaa kyllä pitkälle iltapäivään joka päivä. Jogurttia ja kananmunaa pitää kai kysyä erikseen jos ne eivät heti tule. Aamiainen on erittäin runsas ja sisältää kahvia, appelsiinimehua, leipiä, pullia/keksiä, leikkelettä, juustoja, kurkkua, tomaattia, porkkanaa, kiiwiä, appelsiinia, banaania, jugurttia, kananmunia valitsemallaan tavoin tehtynä, sekä pieni vanukas, hunaja ja hillo leiville. Pakko kertoa koska aamiainen oli myös parasta mitä olen syönyt.

Iso kylmä Mythos hanasta maksaa 4,5€ ja kylkiäisenä tulee kunnon mix pähkinöitä. Jopa pelkällä oluella ja pähkinöillä olisi pärjännyt muutaman päivän.

Aivan kentän vieressä löytyy valtava vesipuisto joka ilmeisesti aukeaa vasta toukokuussa tälle kaudelle. Tämä on mukava lisä esim lapsiperheille.

Henkilökunta hotellilla oli todella vieraanvaraista. Veronica, Tassos, Vasso, Maria, Henrik, Michailis, Mario, Thamis, Mano…. Ei voi muistaa kaikkien nimiä mutta huippu porukkaa. Nikolasta en valitettavasti ehtinyt tapaamaan paikan päällä, mutta ehkä ensi kerralla! Hienoa työtä hän on kyllä tehnyt.

Crete Mikon artikkeli golf-2019-02-26-16-18-49

Tätä kirjoitellessani istun Ateenan kentällä ja muistelen lämmöllä tätä reissua varmasti pitkään. Suosittelen ehdottomasti paikkaa kaikentasoisille pelaajille, ja mikäli haluaa rauhaa, eikä välttämättä kaipaa hellekelejä, niin helmikuu on hyvä valinta. Maalis- huhtikuussa alkaa sesonki ja todennäköisesti hotelli ja kenttä ovat ihan eri täyttöasteella. Tähän aikaan vieraita hotellissa oli yhteensä 5.

-Mikko