Miltä näyttää La Finca Petskun silmin?

Monelle suomalaiselle tuttu Espanjan kohde La Finca Golf & Spa Resort on saanut jo Golfreseptiltäkin palaavia asiakkaita jotka haluavat kokea niin kentät kuin hotellin yhä uudelleen. Tekstissä Golfreseptin matkanjohtajanakin tunnettu Petteri ”Petsku” Patjas kertoo kohteesta vierailultaan helmikuussa 2019.

lasella_gr_La Finca Golf Hotel-26-Editar

La Finca Golf & Spa Resort sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentästä Torreviejan pikkukaupungin välittömässä läheisyydessä. Alue on kuuluisa vähäsateisesta talvestaan, joten se tarjoaa mahdollisuuden ympärivuotiseen vaivattomaan golflomailuun. Vaikka yöt saattavat talvikuukausina olla vielä hyvinkin viileitä, niin helmikuussa päivälämpötilat kipuavat jo +20 asteen tuntumaan. Puuskittainen tuuli saattaa kuitenkin olla ajoittain päivälläkin kylmä.

Petsku Artikkeli La Finca 2
Petsku Artikkeli La Finca 4

La Fincan kenttäkokonaisuuteen kuuluu kolme kenttää, joista hotellin oma kenttä La Finca on avara ja helppokulkuinen puistokenttä. Kenttä on keltaisilta pelattaessa varsin pitkä, joten perus-klubigolfareille kenttä tarjoaa helpommin onnistumisen elämyksiä pelattaessa punaisilta tiiltä. Griinit ovat liukkaat ja muodokkaat ja kentän layout edellyttää varsinkin lähestymislyönneissä oikeita mailavalintoja.

Kenttäkolmikon haasteellisin kenttä löytyy Las Ramblasista. Nimensä mukaisesti useita rotkoja ja paljon korkeuseroja sisältävä kenttä on target-golfarin unelma. Tulosta havittelevilla tavallisilla kuolevaisilla on kuitenkin syytä jättää draiveri suosiolla bägiin ja luottaa varmaan rautapeliin. Suomalaisille pelaajille La Ramblasin klubiravintolassa löytyy iloinen yllätys – juomavalikoimassa löytyy ehtaa suomalaista lonkeroa!

Villamartin on alueen yksi vanhimmista golfklubeista (perustettu 1970) ja layoutiltaan hyvin arvokkaan oloinen puistokenttä. Paksujen mäntyjen ympäröimät väylät ovat erittäin hyvin hoidettuja ja kentässä huokuu historia. Oman viehätyksensä peliin antaa kentän männyissä parveilevat vihreät papukaijat ja undulaatit, joiden meteli on joillakin tiillä suorastaan korviahuumaava.

Petsku Artikkeli La Finca 3

Pelikierrosten jälkeen La Fincassa on mukava rentoutua hotellin omalla spa-osastolla. Normaalisti kylpylästä löytyy myös suomalainen sauna, mutta tätä kirjoitettaessa se on korjausten vuoksi pois käytöstä. Porekylvyt ja turkkilainen höyrysauna antavat kuitenkin väsyneen golfarin lihaksille kaivattua palautumista.

La Fincan hotelliravintolassa on korkeatasoinen menu ja palvelu todella ensiluokkaista. Ravintolan päähovimestari Alfonso ja tarjoiluhenkilökunta varmistavat, että jokainen illallinen on hotellivieraille unohtumaton kokemus. Myös kaikki erikoisruokavaliot pystytään huomioimaan ravintolassa erittäin ammattitaitoisesti! Oma suositukseni ravintolan menussa on paistetut vihannessuikaleet tryffelikastikkeessa. Annoksen syö viikon reissun aikana ihan mielellään useampaankin kertaan!

Kokonaisuutena Alicanten alue ja La Finca on sopiva golfmatkakohde niin lyhyemmille tai pidemmille lomajaksoille. Golfreseptin stay & play -pakettien kautta voit itse valita matkallesi sopivan ajankohda ja hyödyntää esimerkiksi päivittäiset, suorat Norwegianin lentoyhteydet oman aikataulusi mukaan.

lasella_gr_La Finca Golf Hotel-19-Editar

Teksti: Petteri Patjas