Nicolaksen matkaviikko Turkin Sirene Belekissä 9.-16.2.2019

Turkin golfmatkailu on ollut kovassa nosteessa ja siitä ovat nauttineet myös monet Golfreseptin matkalaiset tänä talvena. Tämän lisäksi yhä useampi suuntaa draivinsa Sirene Belekiin kevään 2019 aikana. Lue harjoittelijamme Nicolas Jenkinsin kokemuksia helmikuisesta Turkista jossa hän viettiä viikon asiakkaidemme kanssa nauttien golfista sekä all inclusive -palvelusta.

Turkki-Sirene-PGA-Sultan-hole16

Aamu alkoi varhain omilla rutiineilla. Edessä oli matkatavaroiden tarkistus sekä pakkaaminen autoon, jonka jälkeen suuntana lentokenttä. Sää auton tuulilasin toisella puolella oli harmaa ja kostea. Ajatus tulevasta lämmitti sopivasti mieltä, vaikkakin pieni jännitys oli päällä, sillä ensimmäinen reissu matkanjohtajana oli edessä.

Matkaa lähdettiin taittamaan Helsinki- Vantaan lentoasemalta mukavalla 8 henkilön ryhmällä. Ensimmäinen lento oli Istanbuliin Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle, josta reilun kolmen tunnin odotuksen jälkeen jatkoimme kohti Antalayaa. Reilu kolme tuntia vierähti suhteellisen nopeasti, sillä passien tarkastus vei jonkin verran aikaa runsaan ihmisjoukon vuoksi. Tämän jälkeen kokoonnuimme ryhmän kanssa yhteen ja vietimme loppuajan viihtyisässä kahvilassa tutustuen toisiimme.

Antalayan kentälle saavuttuamme n.22.30 oli ryhmää vastassa henkilö, joka kuljetti meidät Belekiin hotelli Sireneen. Kuljetus hotellille kesti 30min, joka väsyneiltä matkustajilta sujui pitkälti silmiä lepuutellessa. Kirjauduttuamme huoneisiin odotti meitä yöpala, joka kuului ultra all inclusive-matkapakettiimme.

Nicolas artikkeli Sirene
Turkki-Sirene-Sultan-hole18

Aamulla oli edessä ensimmäinen kierros Pasha- kentällä (par-71), joka kahdesta kentästä hieman helpompi ja enemmän ”pelaajaystävällinen”. Kierroksia viikon aikana pelattiin viisi, joista 3x Pasha & 2x PGA Sultan (par-72), joka tarjosi pelaajille haastetta erityisesti muutamien pitkien par-4 myötä. Kenttään sijoitetut peräti 122 bunkkeria ja lukuisat vesiesteet edellyttävät pelaajalta tarkkaa pelisilmää sekä keskittymistä. Tämän haasteen koki varsin hyvin meidän pelaajat, sillä palloja hävisi kiitettävä määrä… Kentän väylät numero 1. sekä 18. jäivät varmasti monelle mieleen.

Oli hauska kuulla pelaajilta, kuinka olo vapautui, kun pääsi pois ensimmäiseltä viheriöltä. Vastaavanlainen helpotuksen tunne tuli päätösreiällä 18, mikäli selvisi haastavan lähestymisen vesiesteen yli viheriölle ilman pallon kastumista. Kenttien yleinen kunto oli hyvä sekä monipuoliset lähipelialueet tarjosivat mahdollisuuden harjoittelulle. Hotellin edestä kulki säännöllisesti shuttle- kuljetus, joka kuljetti pelaajia suoraan kentille. Tämä toimi erityisen hyvin ja teki pelaamaan lähtemisestä vaivatonta.

Turkki-Sirene-Golfclub-lobby

Koska matkamme sisälsi all inclusiven, täten nälkä tai jano ei päässyt yllättämään. Päivän aikana oli mahdollisuus nauttia aamupala, lounas, päivällinen, yöpala sekä muita välipaloja. Ravintoa löytyi varmasti jokaiselle ja riittävästi, sillä hotellissa oli kattava ja monipuolinen valikoima. Jälkiruokapöytä oli erityisen runsas ja houkutteleva, johon varmasti moni asiakas sortui. Mikäli vielä vatsaa kurni, niin hotellista löytyi neljä á la carte -ravintolaa.

Matkallemme osui yksi kunnon sadepäivä, jonka huomion ajoissa ja järjestin ryhmäläisille mahdollisuuden pelata hyvissä olosuhteissa toisena päivänä. Tiiaikojen vaihtaminen sujui kätevästi hotellin aulasta, josta puhelinsoitolla klubille saatiin mieleiset lähtöajat. Vapaa-aikaa on mahdollisuus viettää monella tapaa, vaikka alueella. Hotellista löytyy useita ulko- sekä sisäuima-altaita, tenniskenttiä, laadukas kuntosali ja spa, missä lisämaksusta voit nauttia erilaisia hoitoja.

Sadepäivänä oli oiva mahdollisuus tutustua Antalayaan sekä Belekin alueella oleviin nähtävyyksiin. Kävimme tutustumassa The Land Of Legendsiin, joka on Turkin suurin elämys- ja viihdekeskus sisältäen kauppoja, ravintoloita, vesipuisto sekä uskomaton määrä kaikkea muuta. Paikka on avattu heinäkuussa vuonna 2016. Sirenen hotellista pääsee kulkemaan tänne kätevästi taksilla 10 euron hintaan/ suunta.  

Nicolas Sirene Artikkeli golf 2

Perjantai oli viimeinen pelipäivä, jolloin pelattiin kilpailu kesäisessä säässä. Pelimuotona oli perinteinen pistebogey, jonka ohella oli yhteisellä päätöksellä valittu vähiten putteja-kilpailu. Voittajat löytyi molempiin tiukan taistelun jälkeen. Illalla järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa moni ryhmän jäsen taisi ymmärtää puttipelin merkityksen. Ilta päättyi mahtavaan kiitospuheeseen, jossa käytiin läpi viikon kulkua sekä viimeistä pelipäivää huomioiden kaikki ryhmämme jäsenet.

Aamulla kuljetus odotti meitä klo 7.00 kohti Antalayan lentokenttää ja siitä Istanbulin kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Itselleni viikko matkanjohtajana tarjosi uusia kokemuksia sekä samalla tutustuin yhteen pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyö sujui mallikkaasti ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Terveisin,

Nicolas

 

Vinkki!

Mikäli mielessäsi on tehdä suurempia ostoksia, kannattaa varata mukaan paikallista valuuttaa (Turkin liira). Belekin keskustassa on lukuisia liikkeitä, joissa kannattaa tinkiä. Huomioi, että tuotteet eivät välttämättä ole aitoja, vaikka toisin väitetään. Belekin kylässä järjestetään katumarkkinoita viikottain, joiden tarkemmat päivät voit tarkistaa hotellilta.