TorreMirona Golf helmikuu 2019

Meillä oli vaimoni kanssa mahdollisuus tutustua TorreMirona Golfin majoituksiin ja kenttään tammi-helmikuun vaihteessa 2019. Olimme tulossa autolla Malagan suunnalta pohjoiseen ja pysähdyimme yhdeksi vuorokaudeksi lähellä Ranskan rajaa Espanjan itärannikolla Costa Bravassa sijaitsevaan resortiin.

Majoitus

Yövyimme TorreMirona Aparthotel Vila Birdie Suitesin asunnossa. Asunto oli muutaman sadan metrin päässä golfin klubirakennuksesta. Kahden huoneen huoneistomme oli oikein mukava ja hyväkuntoinen majapaikka. Mukavan kokoinen hyvin kalustettu olohuone, makuuhuone, jossa oli iso, hyvä parisänky (mikä ei kaikissa Espanjan kohteissa ole itsestäänselvyys), keittiö ja siisti kylpyhuone, jossa oli iso kylpyamme. Aurinkoisien päivien viettoon oli laaja parveke kentän suuntaan.

Kämpässä olisi hyvinkin viihtynyt pitempäänkin. Joitain puutteitakin löytyi. Keittiön kaksi levyä liedellä kertovat, että tarkoitus ei ole kokata ruokaa isommille porukoille. Vedenkeitintä emme löytäneet, emmekä uunia, mikro kyllä oli.  Pitempiaikaiseen majoitukseen ehkä suurin puute oli se, että vaatteidenpesukonetta ei ainakaan tässä huoneistossa ollut.

Golf

Vuonna  1994 avattu TorreMirona Golf Club sijaitsee Kataloniassa  koillis-Espanjan maaseudulla olematta kuitenkaan kaukana. Alueella on paljon vanhaa puustoa ja varsinkin talvikaudella kentälle antaa oman leimansa monelle väylälle näkyvät Pyreneiden lumihuippuiset vuoret.

Kenttä on monella tavalla espanjalainen peruskenttä. Se sopii hyvin kaikentasoisille pelaajille. Etuysillä on muutamia kapeampia väyliä ja takaysillä enemmän tilaa. Kenttä kulkee loivasti kumpuilevassa maastossa, mutta kovin suuria korkeuseroja ei kuitenkaan ole. Griinit olivat oikein hyvässä kunnossa, eikä niillä oltu konstailtu turhaan. Näin talvikaudella väylät olivat hieman huonossa hapessa ja ”saviset”, mistä hyvin selvisi käyttämällä siirtosääntöä. Bunkkereita oli kohtuudella ja niistä oli pääosin mukava pelata – eräissä tosin oli melko paljon kiviä. Siirtymät väylältä seuraavalle muistuttivat enemmänkin metsäpolkuja kuin hyvin rakennettuja golfteitä. Ovatko sellaiset aina tarpeenkaan voi tietysti kysyä, mutta ehkä hieman olisi voitu reittejä kunnostaa.

Peliin toi mukavaa särmää eräät sopiviin paikkoihin rakennetut lammet. Hienoin näistä oli Par 3 # 5, jossa pelattiin upealle saarigriinille.

Kentällä on harjoitusalue, mutta siltä ei kannata odottaa liikoja. Toimii kuitenkin peliin lämmittelyyn oikein hyvin. Klubirakennuksessa on laaja ravintola, josta on hienot näkymät kentälle ja aina Pyreneille asti.

Alueella on myös Spa, mutta lyhyt vierailumme ei antanut mahdollisuutta tutustua siihen tarkemmin.

Oikein mukava paikka golfkohteeksi. Jos pitempään aikoo asustaa ja pelata, niin varmasti kaipaa muutaman muunkin kentän pelattavaksi.

Kuvat ja kirjoitus: Davy Beilinson