Keväinen Riika ja uusi Jurmala Golf ovat vain tunnin lentomatkan päässä!

Golfreseptin Jenni, Kristina ja harjoittelija Nicolas ottivat osaa Air Balticin järjestämään opintomatkaan Latvian Riikaan.

Riikaan matkustaessa kannattaa valita Air Balticin suorat reittilennot Helsingistä, Turusta tai Tampereelta. Lentoaika on vain tunti. Aamun ensimmäinen kone oli pakasta vedetty tuliterä Airbus, hiljainen ja tilava, mukavat istuimet.

Riikan lentokenttä on selkeä ja siitä on hyvät kulkuyhteydet ja lyhyet etäisyydet kohteisiin. Matkaa kentältä Riian keskustaan on noin 15-20 minuuttia. Golfkentille Jurmalaan sekä Ozo golfiin on keskustasta n. 15 minuutin matka.

air_baltic

Kentät 

Jurmala Golf 2018 avattu kokonaisuus, joka jää varmasti mieleen. Täältä löytyy 18-reiän kenttä, 9 reiän par-3 kenttä, range, jonka katetun osan jokaiselta lyöntipaikalta löytyy lämmittimet, lähipelialue sekä 17 huoneen hotelli.
Klubitalo on tyylikäs ja hienosti suunniteltu kokonaisuus. Näkymät ravintolasta usealle väylälle tarjoaa mahdollisuuden uteliaimmille seurata tapahtumia kentällä. Asiakaspalvelun  taso sekä ruoka saavat asiakkaat tuntemaan olonsa viihtyisäksi. Klubin alakerrasta löytyy modernit pukuhuonetilat, jossa tietenkin suomalainen sauna. Tämä tarjoaa oivan mahdollisuuden rentoutumiselle kierroksen jälkeen.
Kenttää on suunnittelut Nicklaus Design, johon maailmankuulu golfari Jack Nicklaus on tuonut omia näkemyksiään. Kenttä on Links-tyylinen, johon lisämaustetta tuo tuuli mikäli se pääsee yllättämään. Siirtymät väyliltä toisille on tämän tyyppisellä kentällä  välillä pitkät, joka riippuu hieman tiistä miltä pelataan. Kentän kunto on huippuluokkaa jo varhain huhtikuun alussa, jolloin kenttä tänä vuonna 2019 avattiin. Tämä sopii monenlaisille pelaajille ja haastaa varmasti kaikkia tarpeen mukaan. Bunkkerit ovat erityisen hyviä lyödä pallon ollessa usein hyvällä makuulla, joten kokemattomatkin pelaajat usein näistä selviävät pois kunnialla.
jurmala_golf_bunker
jurmala_golf_18th
jurmala_golf_flag
jurmala_golf_hotel
Ozo Golf Club on ensimmäinen 18-reikäinen kenttä Latviassa (2002), jonka on suunnitellut Rob Svedberg. Kenttä on oiva sekoitus linksiä, järvi-ja metsämaisemaa. Tiiauspaikat ovat suuria ja väylillä on tilaa, karheikot on alkuvuosien jälkeen leikattu lyhyiksi. Bunkkereista yllättävänkin monella on vain maisemoinnillinen merkitys. Hyväkuntoisilla ja tasaiselta näyttävillä viheriöillä on haasteellisia muotoja etenkin silloin, kun ne leikataan lyhyiksi. Pelin luonne muuttuu täysin viidenneltä. Parasta ja kauneinta osaa reitistä ovat järviväylät (5-11). Näistä seitsemäs ja 11. jäävät pelattavuudeltaankin parhaiten mieleen.
Klubitalosta löytyy hyvätasoinen ravintola, range, josta avautuu järvimaisema sekä pieni lähipelialue. Hienot pukuhuonetilat ja saunat on varattu vain jäsenille, joita on 40. Pelioikeuden vuokranneet  sekä vieraspelaajat joutuvat tyytymään vaatimattomaan unisex- pukuhuoneeseen, jossa on erillinen vaatteiden vaihtokoppi ja yksi suihku. Palvelukokonaisuuden muihin laadukkaisiin osasiin verrattuna tämä yksityiskohta on kummallisuus, joka vierailijan kannattaa kuitenkin ottaa vastaan paikallisena elämyksenä, ei koirankoppina.

Hotelli Grand Poet Hotel by Semarah *****

Grand Poet by Semarah sijaitsee Riian keskustassa Bastejkalns-puistoa vastapäätä. Majoituspaikassa on kuntokeskus sekä spa- ja wellness-keskus. Tämän lisäksi ravintola, kahvila ja baari. Riian vanhakaupunki on 2 minuutin kävelymatkan päässä ja matkaa kansainväliselle lentoasemalle on 9 km. Hotellin monipuolinen aamupala oli yksi parhaimpia ellei paras kokemani 20 vuoteen.

hotel_riika_grand_poet_hotel_by_semarah

Kulinaristi Riiassa

Riika on kohtuuhintainen ja monipuolinen kaupunki ruokiensa ja ravintoloidensa suhteen, ja eniten hyviä ravintoloita on vanhassakaupungissa ja sen lähistöllä. Kaupungin ravintoloiden hintahaitari on melkoinen, ravintoloita avoinna öisinkin ja kaupungista saa niin tuttuja kuin vähän eksoottisempiakin ruokia. Yleisesti ottaen paikallisten suosimissa ravintoloissa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja ne ovat vakiintuneita ruokapaikkoja, mutta turisteille suunnatut ravintolat ovat usein ylihintaisia ja niiden vaihtuvuus on suurta. Katu, jolla on paljon turisteille suunnattuja, usein hampurilaisia, sushia, pihvejä tai italialaisia ruokia, on Audēju iela. 

Kulttuuria ja nähtävää Riikasta löytyy varmasti jokaisen makuun. Paikallista perinneherkkua Riga Black Balsam -likööriä ei kenenkään pidä jättää maistamatta. Juoman resepti on peräisin vuodelta 1752.

riika_food
riika_city