GOLFKOHTEENA

Bulgaria

Golfmatkat Bulgariaan – Cape Kaliakra on Bulgarian golfrannikko

Cape Kaliakra on yksi Euroopan kauneimmista alueista. Se sijaitsee Mustanmeren rannalla noin 65 kilometrin ajomatkan päässä Varnan kansainväliseltä lentokentältä.

Kohde on tullut tutuksi myös golfareille, sillä niemimaalla sijaitsee kolme kenttää lähellä toisiaan. Onkohan mallia otettu Turkin Belekistä, jossa yhdessä turistikylässä on vieri vieren kymmenisen golfkenttää?

Keväisin parasta aikaa vierailulle ovat huhti-toukokuu ja syksyisin syys-lokakuu. Näihin aikoihin Varnaan pääsee Helsingistä suorilla suoralla lennoilla.

Kultahietikoistaan parhaiten tunnettu Bulgaria on kasvanut golfkohteena suomalaisten suosikiksi. Cape Kaliakra on Bulgarian golfrannikko. Siellä sijaitsee kolme upeaa golfkenttää, jotka ovat laadultaan huippuluokkaa. Golfmatkat Bulgariaan, Thracian Cliffsille Golfreseptiltä!

Kolme kiehtovaa kenttää

Cape Kaliakralla sijaitsee kolme kenttää: Light House Resortin oma kenttä, BlackSeaRama sekä Thracian Cliffs.

Thracian Cliffs

Gary Playerin suunnittelema Thracian Cliffs on Championship-tason areena, jonka upeat maisemat painuvat taatusti jokaisen sen kiertäneen mieleen. Vuonna 2011 avatulla kentällä on pelattu mm. European Tourin Volvo World Match Play Championship -kisa.

Thracian Cliffs on kenttäbongarin pakollinen pysähdyspaikka, joka paikoitellen muistuttaa fantasiagolfia. Tiipaikkoja on kuusi, aloittelijoiden tiiboksista aina championship-tason lyöntipaikkoihin.

Etuyhdeksikkö kulkee Mustanmeren kallion kielekkeiden reunoja hipoen ylös ja alas, mikä saa ainakin ensikertalaisen pään huimaamaan. Takaysi pelataan klubille päin, ja se on pelattavampi ja helpommin nautittavampi puolisko, kun palloja nieleviä rotkoja ei ole koko ajan pelissä.

BlackSeaRama Golf & Villas Resort

Alueen toinen kenttä BlackSeaRama on myös Gary Playerin kynästä. Sekin sijaitsee aivan Lighthouse Resortin vieressä. BlackSeaRama on Thracian Cliffsin tapaan championship-tason kenttä, mutta tyyliltään täysin erilainen.

BlackSeaRamassa yhdistyvät links-golf ja amerikkalainen leveitä väyliä suosiva kenttäarkkitehtuuri.

BlackSeaRaman haasteellisuus tulee taktisesti ovelasti sijoitelluista bunkkereista, leveitä väylöjä reunustavasta tiheästä raffista ja fescuesta eli natasta, ajoittain kovasta merituulesta sekä vaikeista viheriönympäryksistä, joissa lähipelitaidot laitetaan tositestiin.

Silti kenttä ei ole epäreilu vaan nimenomaan äärimmäisen mielenkiintoinen ja mahdollisuuksia täynnä.

Lighthouse Golf & Spa Resort

Vuonna 2008 avatun Lighthouse Resortin kentän on suunnitellut entinen US Mastersin mestari Ian Woosnam. Lighthousen kenttä tarjoaa kaikki avaimet tuloksen tekemiseen jo alkukaudesta lähtien.

Myös harjoitteluun Lighthouse tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Osittain katettu ruohorange, lähipelialue ja puttigriini sijaitsevat kaikki kompaktisti 50 metrin säteellä klubista.

Bulgaria

Aikaero Suomeen 0 tuntia
Golfmatkojen sesonkikuukaudet Maalis-Touko
Budjettimatkaajalle sopivin kausi Maaliskuu

Golfarin tärkeimmät lentoyhteydet Suomesta

Varna sekä Burgas Norwegian

Hintataso

Ruoka ja juoma Edullista
Kuljetukset Edullista. Kaikki kolme kenttää sijaitsevat aivan vierekkääin
Green feet ja golfpaketit Hinta-laatutaso erinomainen

Suosittelemme

Kaikki teeman matkat