KOHDE

COSTA DAURADA

ESPANJA

JÄNNITTÄVÄ KULTAINEN RANNIKKO

LENTOAIKA HELSINGISTÄ BARCELONAAN KESTÄÄ NOIN  5 TUNTIA

SYYS–KESÄKUUSSA PÄIVÄLÄMPÖTILA 10–25 ASTETTA

Miksi kannattaa matkustaa Costa Dauradaan?

Costa Daurada on Espanjan ja Katalonian tuoreimpia golfkohteita. Alueella on yhteensä seitsemän kenttää, joista kuuluisin on Luminen kolmen kentän 45-reikäinen kokonaisuus. Yksi kentistä on Greg Normanin suunnittelema. Robert Trent Jr:n piirtämän Bonmontin vuorimaisemat eivät myöskään jätä vaativampaakaan golfaria kylmäksi. Ruoan ja juoman ystäville alue tarjoaa paljon herkkuja. cavat, merenelävät ja katalonialainen keittiö takaavat huikean ruokamatkan.

Milloin kannattaa matkustaa?

Golfia voi pelata ympäri vuoden, mutta kesällä lämpötila voi olla hieman turhan korkea suomalaiseen makuun. Paras aika matkustaa on syyskuusta aina kesäkuun puoliväliin. Talvella joulu–tammikuu voivat olla aamuisin viileitä, mutta päivällä lämpötila nousee jo mukavaksi.

Mitä muuta kuin golfia?

Eteläinen Katalonia tarjoaa turistille paljon. Tarragonan kaupunki ja sen rikas historia on kiinnostava tutustumiskohde. Merenelävät ja Michelin-tason ravintola Cambrilsissa tarjoavat huikeita elämyksiä. Prioratin ja Penedésin alueet ovat myös hyvin suosittuja viiniturismin kohteita. Pitkin Costa Dauradan rannikkoa voi nauttia Välimeren upeasta rantaelämästä. Alueen vesipuistoista ja rannoista nauttii koko perhe.

Faktat

Sijainti Katalonia, Espanja
Suurin kaupunki Tarragona
Kielet Katalaani, espanja
Asukasluku Tarragonassa 131 000
Aikaero -1 h
Hintataso Suomeen verrattuna Kohtuuhintainen

Costa Dauradassa on kaikki mitä tarvitset. Tänne haluat palata uudelleen ja uudelleen!”

Thomas Björklund, General Manager, Costa Daurada Golf Association

LUMINE GOLF CLUB ALUEEN TODELLINEN HELMI

Lumine Mediterránea Beach & Golf Club on todellinen golfarin paratiisi. Kenttäkokonaisuuteen kuuluu kaksi upeaa 18-reikäistä golfkenttää sekä 9-reikäinen Ruins-kenttä.

Kentällä viihtyvät niin klubipelaajat kuin ammattilaisetkin. Kilpailuja kentillä pidetään paljon aina juniorikilpailuista European Tourin karsintoihin asti. Tänä syksynä kentällä pelataan Euroopan Tourin karsintafinaali.

Lakes-kenttä sijaitsee kauniilla alueella. Kuten nimestä voi päätellä, vesi on pelissä usealla väylällä. Tasaiseen kosteikkoiseen maastoon rakennettu kenttä on Greg Normanin suunnittelema.Amerikkalaistyyppinen kenttä on Luminen kentistä teknisesti haastavin. Tasainen kenttä soveltuu erinomaisesti kaiken tasoisille golfareille.

 

Hills on kenttä, jolla pelaaja pääsee nauttimaan upeista maisemista. Cape Saloun lähellä  oleva kenttä kulkee vehreässä metsässä, jossa mäntymetsä sekä oliivi- ja johanneksenleipäpuu viljelmien välistä pääset nauttimaan usealla väylällä upeista merimaisemista. Kenttä on rakennettu upeasti alueen maastoon. Espanjalaisen Green Project -yhtiön suunnitteleman kentän layout haastaa pelaajan positiivisella tavalla.

 

Ruins-kenttä on yhdeksänreikäinen kokonaisuus, joka on rakennettu roomalaisten arkeologisten raunioiden ympärille. Löydät usealta väylältä kaivauksissa esille kaivettuja raunioita. Kentän maasto on ennen ollut oliivipuiden valloittama. Suhteellisen tasaiseen maastoon rakennettu Greg Normanin suunnittelema kenttä on hieno lisä Luminen golfkokonaisuuteen.

BONMONTISSA LUONTO ANTAA PARASTAAN

Costa Dauradan alueen upea Club De Golf Bonmont on ollut alueen parhaimmistoa jo pitkään. Upeat maisemat Välimerelle ja nopeat griinit ovat nousseet kentän tavaramerkiksi. Kentälle on rakenteilla myös uusi viiden tähden hotelli.

Kentällä on jopa 90 bunkkeria, jotka haastavat pelaajia varsinkin greenien läheisyydessä

Kenttä sijaitsee rantakaupunki Miami Playalta joitain kilometrejä sisämaahan rakennettu kenttä on maailman johtaviin golfarkkitehdin Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema. Vuonna 1990 avattu kenttä on edelleen huippukuntoinen ja haastaa pelaajia tasapuolisesti ammattilaisesta aloittelijaan.

Kentällä on jopa 90 bunkkeria, jotka haastavat pelaajia varsinkin greenien läheisyydessä. Takatiiltä 6 379-metrisellä kentällä greenit ovat nopeat ja taustalla oleva Välimeri tuo usein tuulen voimakkaasti peliin mukaan. Jos peli ei kulje, voit myös kaivaa laukusta kameran, sillä maisemat ovat upeat merelle ja vuoristoon ovat upeat.

Klubitalolta löydät hyvän pro shopin ja laadukkaan ravintolan. Terassilta voit nauttia huikeasta maisemasta ja tarkkailla kanssapelaajien kymppiväylän avauksia. Ravintolan listalta mereneläviä, jotka ovat GoGolfin tiimin suositus kierroksen jälkeiseen nälkään. Range on loistavassa kunnossa ja sijaitsee lähellä ykköstiitä.

COSTA DORADA GOLF CLUB

Costa Dauradan alueen vanhin klubi Costa Dorada Golf Club on idyllinen golfkenttä matkalla Tarragonasta Barcelonan lentokentälle. Kenttä kokee uuden omistajan myötä uudistuksia. Viisi uutta väylää on rakenteilla ja läheiseen luostariin ollaan rakentamassa uutta viiden tähden hotellia.

Vuonna 1983 valmistunut Costa Dorada Golf Club on palvellut viime vuosiin asti vanhalla layoutillaan. Hiljattain tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen kenttä on saanut jo uutta ilmettä.

Liian suuriksi kasvaneita puita on kaadettu väyliltä, ja pelaamisesta on tehty jouhevaa. Mäntymetsään rakennetulta kentältä löytyy paljon korkeuseroja. Kenttä on haastava, ja varsinkin dog leg -väylät haastavat pelaajia tasosta riippumatta.

Sosiaalinen ilmapiiri, ystävällinen palvelu ja hyvä tarjonta yhdistettynä kauniiseen katalonialaiseen designiin muodostivat lämpimän kokonaisuuden.

Kenttä on saamassa viisi uutta väylää vuoden lopussa. Vanhat ja vähemmän mielenkiintoiset väylät poistuvat, ja uudet väylät pelataan lähellä aluetta olevan entisen luostarin viereen.

Luostaria remontoidaan parhaillaan hotelliksi, joka palvelee täydentää myös golfkentän tarjontaa. Pois käytöstä jääville väylille rakennetaan range sekä joitakin lisätiloja klubin jäsenten tarpeisiin.

GoGolfin tiimi ihastui vierailullaan klubitaloon. Sosiaalinen ilmapiiri, ystävällinen palvelu ja hyvä tarjonta yhdistettynä kauniiseen katalonialaiseen designiin muodostivat lämpimän kokonaisuuden. Klubin terassille jää helposti nauttimaan paikallisia viinejä ja pientä purtavaa.

LA GRAIERASSA ESPANJAN PISIMPIÄ KENTTIÄ

Barcelonasta Costa Dauradaa lähestyvälle La Graiera on ensimmäinen vastaantuleva kenttä. Yhdeksänreikäisenä vuonna 1992 avattu La Graiera oli aluksi yhdeksänreikäinen ja vuonna 2006 laajennettiin 18-reikäiseksi.

Aaltoileva kenttä tarjoaa mitaltaan messevän kentän. Keltaisilta kenttä pelataan 6 226-metrisenä ja valkoisilta mittaa saadaan 6 585 metriä. Kenttä tarjoaa monia upeita väyliä joista hyvänä esimerkkinä päätösväylän dog leg par 5, joka houkuttelee varastamaan rohkealla avauksella lisämetrejä.

Kentän uudehko vuonna 2011 avattu klubitalo palvelee jäseniä ja vieraita täyden palvelun periaatteella. Lisäksi aloittelijat ja treenaajat pääsevät nauttimaan rangesta ja pitch & putt -kentästä.

PANORAMICASSA PELATAAN ”PIKKU VALDERRAMAA”

Bernhard Langerin suunnittelema Panoramica avattiin pelaajille vuonna 1995. Lempinimen “Pikku-Valderrama” saanut kenttä on toiminut European Tourin esikarsintojen näyttämönä. Kentällä treenaavat talviaikaan monet suomalaiset golfammattilaiset.

Kenttä kasvaa paljon oliivipuita, ja lampia löytyy seitsemältä väylällä. Ikimuistoisin näistä on viides reikä, joka on 133 metriä pitkä par 3. Amerikkalaistyyppinen kenttä tarjoaa kapeita väyliä ja pelattavia raffeja.

REUS GOLF CLUB AIGüESVERDISSÄ RAKENETAAN UUTTA NOUSUA

Costa Daurada toiseksi vanhin kenttä Aigüesverds on ollut viime vuosina taloudellisissa umpikujassa. Pankin haltuun ajautunut kenttä on auki, mutta hakee uutta omistajaa.

Puistokenttänä tasainen ja viihdyttävä kenttä on helppo ja leppoisa pelattava. Maaseutumaisemassa pelattava kenttä on saanut ympärilleen taloja, joiden arkkitehtuuria voi ihailla pelatessa.

Kentän hienoin reikä on nelonen. Saarigriiniin päättyvä par 3 on vaikea ja par-tulokseen voi olla tyytyväinen. 18-reikäisen kentän lisäksi löydät harjoitteluun soveltuvan nelireikäisen pitch & putt -kentän.

COSTA DAURADA KARTALLA

PELIMATKA COSTA DAURADALLE

Suosittelemme

HAE INSPIRAATIOTA MATKALLE / GoGolf

Gorki Golf Club, Pietari

Pietari

Gorki Golf Club – kulttuuria ja kulinaristisia nautintoja sekä golfia

Argentiina, Andien golfkentat

Argentiina

Yli 200 golfkenttää henkeäsalpaavissa maisemissa Andien juurella

Lago Maggiore, Italia

Lago Maggiore

Parasta Italiaa – toinen toistaan viehättävämmät pikkukylät ympäröivät järveä